Okusni keksi z limonino noto, ki je v premazu , s katerim premažemo kekse med peko.
Sestavine za testo:
180 g ostre moke
140 g mehkega masla
2 rumenjaka
70 g kristalnega sladkorja
naribana lupinica 1/2 limone ali 2 kapljici limoninega olja (klik )
2 žlici drobtin
za premaz testa:
150 g slivovega džema oz. goste marmelade
za premaz keksov:
1 beljak
1 žlica limoninega soka ali kapljica limoninega olja
ščepec soli
testo naredimo tako, da stepemo mehko maslo, sladkor, rumenjake in limonino lupinico oz. limonino olje, da nastane penasta zmes. Nato dodamo moko in drobtine in zgnetemo v testo. Zavijemo v prozorno folijo za živila in damo v hladilnik za kakšno uro. Nato razvaljamo v pravokotnik, debeline približno 0,5 cm in premažemo z gostim džemom. Zvijemo v rolado, zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik (lahko tudi zmrzovalnik), da se strdi. Mora biti trdo, da se lahko lepo nareže.
Ko je testo trdo, da narežemo na cca. 0,5 cm debele rezine , položimo na pekač in pečemo pri 175 C 4 minute.
Med tem, ko se peče z vilicami razžvrkljamo beljak s sladkorjem, limoninim sokom in ščepcem soli.
Po 4 minutah kekse vzamemo iz pečice in jih premažemo s tem namazom. Pekač damo nazaj v pečico in kekse pečemo še cca. 4 minute, da so rahlo rjave barve.
Dober tek!:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar