nedelja, 18. november 2018

SLADKI IZZIV 6. DEL - ČRNO BELI KEKSI

Te kekse sem izbrala zato, ker recept vsebuje Nescafe kavo, ki jo rada pijem:) V originalu so sicer črno-beli srčki, ker pa se bliža praznični čas, sem izbrala drug motiv.
Zmiksala sem 225 mehkega masla in 140 g kristalnega sladkorja, da je nastala kremna zmes (5 minut) Nato sem umešala še 1 rumenjak.
Eno vrečko Nescafe 2 v 1 sem zmešala z žličko vroče vode, da je nastala pasta. Kremo sem razdelila na dva dela. V en del sem dodala kavno pasto in zmiksala, nato sem dodala še 140 g presejane gladke moke,3 žlice kakava in ščep soli. Vse sem pregnetla, da se je dobro premešalo.


V drugo polovico mase sem dala žličko vanilijeve arome in 110 g presejane gladke moke.

Nato sem pregnetla, da je nastalo povezano testo. Belo in temno testo sem zavila v folijo in dala v hladilnik za nekaj ur.

Najprej sem poskusila z modelčki v obliki snežink, a mi je ''kravžljalo'' živce, ker so modelčki preveč podrobni in je bilo težko izrezovati in prelagati sredino. Treba je delati hitro oz. testo, ki ga ne izrezujemo je treba hraniti v hladilniku, da ni preveč mehko.
Bilo je lažje z okroglim modelčkom in zvezdico:) Je pa pomembno, da se notranjost izreže, ko so keksi še hladni oz. takoj, ko jih izrežemo. Jaz sem najprej izrezala kroge, jih dala na pekač nato pa hitro izrezala zvezdice. Lahko pa bi tudi pekač s krogi dala v hladilnik za nekaj minut, če bi bili preveč mehki.

Pekla sem jih pri 180 C 15 minut. 
Končna ocena? Keksi so zelo okusni, všeč mi je okus mešanice  temnega, kavno-kakavovega dela in vanilijevega dela. Ni mi pa všeč, da testo pri valjanju in rezanju  zelo hitro postane mehko in lepljivo.


Ni komentarjev:

Objavite komentar