nedelja, 11. november 2018

SLADKI IZZIV 5.DEL - MARMORNI SKUTNI MAFINI


Ker mi je v hladilniku ostalo še nekaj skute, ki ji bi kmalu potekel rok uporabe, sem iskala recept, kjer jo bom lahko porabila. V knjigi 500 najboljših receptov za peko (dr. Oetker) sem naletela na recept za marmorne skutne kolačke. Recept je enostaven, všeč pa mi je bil tudi zato, ker vsebuje pomarančo. Skuta + čokolada + pomaranča = njami:)

Segrela sem pečico na 180 C.
Zmiksala sem 100 ml olja,120 g sladkorja in žličko vanilijeve arome. Dodala sem 1 jajce, da se je lepo povezalo, nato pa še 250 g skute in naribano lupinico 1 pomaranče.
250 g gladke moke sem zmešala z 1 in 1/2 žličke pecilnega praška in ščepcem soli. Iz pomaranče sem iztisnila sok - 50 ml. Skutno-jajčni mešanici sem dodala moko in pomarančni sok (malo moke, malo soka, malo moke malo soka, dokler ni zmanjkalo obojega). Nastala je kremna masa.


V mikrovalovni pečici sem stopila 100 g temne čokolade in 2 žlici sladke smetane. V papirčke za mafine sem razdelila maso (masa je za 12 mafinov).
Na sredino vsakega sem dala žličko čokoladne mase.
Z zobotrebcem sem malo zarisala po mafinih, tako da je nastal marmorni vzorec.Mafine sem pekla pri 180 C 25 minut. Končna ocena ? Mafini so okusni, všeč mi je okus po pomaranči, ki se je čuti. Všeč mi je tudi razumljivost in jasnost navodil.


Ni komentarjev:

Objavite komentar