ponedeljek, 26. november 2018

MOJ SLADKI IZZIV 7.DEL - ČOKOLADA MALINA MAFINI''Zaluštalo'' se mi je nekaj osvežilnega in hitro pripravljenega. V knjigi Kaj bo danes za kosilo?  sem našla recept za mafine z jogurtom, dvobarvno čokolado in malinami. 
Knjigo je napisala Valentina Smej Novak - tudi soavtorica knjig Ljubezen skozi želodec - njune recepte imam rada, saj so mi vedno, kadar sem delala po receptih iz njunih knjig, stvari ratale!:)
Na hitro sem zmiksala 2 jajci, 200 g vanilijevega jogurta (v knjigi piše  jogurta, jaz sem uporabila vanilijevega za dodatno aromo) in 50 ml mleka. 


V drugi posodi sem zmešala 250 g gladke moke, 1 žličko sode bikarbone  in 80 g sladkorja v prahu. 
Na drobne koščke sem kar z sekljalnikom narezala 70 g rjave čokolade in 50 g bele čokolade.
V jajčno-jogurtovo zmes sem nato ročno umešala moko s sladkorjem in sodo bikarbono. Nisem mešala predolgo, saj naj se masa za mafine ne bi preveč mešala, saj s tem postane testo težko in zbito.
Nato sem umešala še zdrobljeno čokolado in 2 pesti zdrobljenih malin.Maso sem nadevala v pekač za mafine. Masa zadostuje za 12 mafinov.Pekla sem pri 180 C 25 minut. V knjigi sicer piše 20 minut, ampak moji po 20 minutah še niso bili pečeni - verjetno zaradi vode v malinah.


Končna ocena? Rahli, sočni mafini, ki jih razen dobrega okusa odlikuje še hitra priprava!:)


Ni komentarjev:

Objavite komentar