nedelja, 28. oktober 2018

SLADKI IZZIV 3.DEL - ''SHORTBREAD'' KEKSI Z OVSENIMI KOSMIČINa vrsto je prišla knjiga Rachel Allen : bake 
Ker že dolgo nisem jedla keksov z ovsenimi kosmiči, sem se odločila za te.
Kakšno uro pred začetkom priprave sem iz hladilnika vzela maslo (200 g ), da se je zmehčalo. 
Ko je bilo mehko, sem ga miksala cca. 4 minute, da je postalo kremasto. Nato sem dodala 100 presejanega sladkorja v prahu in 1 čajno žličko vanilijeve arome (http://dekoracijasladic.si/p/1930/Vanilijeva-aroma-59-ml). Miksala sem naprej, še kakšnih 5 minut. 
Potem sem dodala (presejala) 200 g  gladke moke in na hitro zmiksala, da se je povezalo. 

 


Ročno sem umešala 100 g ovsenih kosmičev.Testo je bilo kar mehko. Oblikovala sem valj oz. nekaj podobnega valju..:)) Valj sem dala v hladilnik. V receptu je pisalo, da naj bo v hladilniku 30 minut oz. dokler ne bo čvrsto. Po eni uri je bilo trše, ni pa bilo čisto trdo. Ker se mi je ''mudilo'', sem začela rezati rezine. Če bi jih delala še enkrat, bi valj pustila dalj časa v hladilniku. Testo se je malo drobilo, zato sem ga ročno malo popravila.Na vsak keks sem dala malo kristalnega sladkorja.


Pekla sem jih pri 180 C. V receptu je pisalo 15 minut, vendar so moji po 15 minutah bili še beli. Pekla sem jih 25 minut, po tem času so postali lepo zlatorjavi.Končna ocena? Keksi so okusni, hrustljavi. okusni.
Motilo je je edino drobljivost testa pri rezanju - tega bi se mogoče izognila, če bi testo pustila dalj časa v hladilniku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar