torek, 9. oktober 2018

SLADKI IZZIV 1.DEL - SACHER TORTA


Odločila sem se, da se lotim novega izziva in sicer tako, da vsak teden naredim nekaj sladkega po receptih iz različnih kuharskih knjig.  Prva mi je pod roke prišla knjiga hotela Sacher (Sladke skrivnosti hotela Sacher) in ker se do sedaj še nisem lotila te klasične sladice, sem se odločila, da bom z njo začela ta izziv.
S peko imam kar nekaj izkušenj, zato sem predvidevala, da bo to ''mala malca''...ampak ni bilo čisto tako...:)) Ker pa k izzivu spada tudi to, da  nič ne popravljam oz. ponavljam, bom napisala izkušnje s prvim poskusom recepta.

Po receptu sem naredila testo in ga dala v pečico. 


 
Predviden čas peke je bil 55-60 minut pri 170 C.  Po 40 minutah je testo po vonju sodeč bilo pečeno, zato sem z zobotrebcem poskusila, če je testo že pečeno - in je bilo, ker je bil zobotrebec suh.  Testo se mi je ''nasmejalo'', kot se vidi na sliki :)Ampak nič hudega - testo sem obrnila na''glavo'', tako da je bil spodnji del zgoraj in tako je bil biskvit raven.Ker sem žagico za rezanje biskvita nastavila na višino z rešetko vred, potem pa rešetko odstranila, sem razrezala biskvit na dva neenakomerno debela dela:) Prav tako sem bila preveč neučakana in sem rezala še vroč biskvit - napaka - pri tanjšem delu se je del odlomil, tako da sem ga potem zlepila z marmelado (slika spodaj).
Segrela sem 450 g marelične marmelade in z njo namazala spodnji del biskvita, ga prekrila z zgornjim delom in namazala še vrhnji del in obod. Pustila sem cca. 1 uro, da se je marmelada vpila.
Preliv je narejen iz sladkornega sirupa (sladkor + voda) in čokolade. Prelila sem ga po torti, ko pa sem torto dvignila, da jo prenesem v hladilnik, je preliv popokal - ne vem, zakaj.


Torto sem nato pustila v hladilniku čez noč. Naslednji dan sem jo postregla s sladko stepeno smetano.

Moja ocena?
Dobra, čeprav za moj okus nekoliko presuha - brez sladke smetane bi jo težko jedla:)Ni komentarjev:

Objavite komentar