petek, 20. maj 2016

JABOLČNE BLAZINICE




 
Recept za okusne in zanimive jabolčne blazinice - kombinacija kvašenega testa in jabolčno - mandljevega nadeva.


Sestavine:

TESTO:

500 g gladke moke
2 žlici sladkorja
ščep soli
vrečka suhega kvasa
1 dcl olja
200 ml mleka
2 žlici kisle smetane
1 žlica vanilijevega ekstrakta (najdete ga tukaj: klik)

NADEV:

2 -3 jabolka
cca. 50 g mandljev (ali orehov, lešnikov...)
1 žlica sladkorja
zvrhana žlička cimeta
žlica arome Jabolčna pita (najdete jo tukaj: klik)


Testo:  Dobro zmešamo moko in suhi kvas. Segrejemo 200 ml mleka, da je toplo in mu dodamo 2 žlici sladkorja, olje, vanilijev ekstrakt, 2 žlici kisle smetane in ščep soli. 


Na sredini moke naredimo jamico in v njo vlijemo tekočo mešanico. Ugnetemo v testo, damo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo, da vzhaja (cca. 45 minut).


V vmesnem času pripravimo nadev: olupimo in naribamo jabolka. Mandlje grobo zmeljemo oz. sesekljamo. V posodi zmešamo jabolka, mandlje, sladkor, cimet in aromo.



Vzhajano testo razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo v trak, na katerega namažemo nadev in zvijemo po široki strani (kot rulado). 

Narežemo na trikotnike. Položimo na pekač in prižgemo pečico na 200 C. Medtem, ko se pečica segreva, trikotniki še malo vzhajajo.
Pred pečenjem jih lahko namažemo z jajčnim rumenjakom.
Pečemo jih 15 minut.


Ni komentarjev:

Objavite komentar