Recept za odlično, bogato in hitro pripravljeno francosko kremo!:)
Potrebujemo:
300 g temne jedilne čokolade
500 ml sladke smetane
2 jajci
rum (lahko izpustite ali zamenjate s sokom)
Stepemo 500 ml sladke smetane in jo postavimo v hladilnik.
V veliki lonec nalijemo vodo in jo pri nizki temperaturi segrejemo.
Čokolado narežemo na čim manjše koščke, da se bo lepo enakomerno stopila. Damo jo v manjšo posodo, ki jo postavimo nad velikim loncem, v kateri je voda. Voda naj bo vroča, ne sme pa vreti (vodna kopel). Če zavre, znižamo temperaturo.
Med mešanjem stopimo čokolado. Posodo s čokolado odstavimo. V drugi lonec damo jajci in pokrovček ruma in stepamo v vodni kopeli, dokler ne nastane gosta pena. Odstranimo iz vodne kopeli in v jajčno peno zlijemo stopljeno čokolado. Premešamo, da nastane krema. Kremo nalijemo v stepeno sladko smetano in zmešamo, da nastane gosta krema oz. pena.
Kremo dajte v kozarčke (ali jedilne košarice) in dobro ohladite.
Kremo lahko uporabite tudi kot nadev za torto, kozarčno sladico, okras za mafine...
Kremo lahko uporabite tudi kot nadev za torto, kozarčno sladico, okras za mafine...
Ni komentarjev:
Objavite komentar