sreda, 04. maj 2016

ČOKOLADNA PENA



Recept za odlično, bogato in hitro pripravljeno francosko kremo!:)

Potrebujemo:
300 g temne jedilne čokolade
500 ml sladke smetane
2 jajci
rum (lahko izpustite ali zamenjate s sokom)

Stepemo 500 ml sladke smetane in jo postavimo v hladilnik. 
V veliki lonec nalijemo vodo in jo pri nizki temperaturi segrejemo. 
Čokolado narežemo na čim manjše koščke, da se bo lepo enakomerno stopila. Damo jo v manjšo posodo, ki jo postavimo nad velikim loncem, v kateri je voda. Voda naj bo vroča, ne sme pa vreti (vodna kopel). Če zavre, znižamo temperaturo.

Med mešanjem stopimo čokolado. Posodo s čokolado odstavimo. V drugi lonec damo jajci in pokrovček ruma in stepamo v vodni kopeli, dokler ne nastane gosta pena. Odstranimo iz vodne kopeli in v jajčno peno zlijemo stopljeno čokolado. Premešamo, da nastane krema. Kremo nalijemo v stepeno sladko smetano in zmešamo, da nastane gosta krema oz. pena.

 Kremo dajte v kozarčke (ali jedilne košarice) in dobro ohladite.
Kremo lahko uporabite tudi kot nadev za torto, kozarčno sladico, okras za mafine...

Dober tek!



Ni komentarjev:

Objavite komentar