nedelja, 22. november 2015

RAFAELLO KROGLICE



Po ustvarjanju ferero kroglic je bilo potrebno narediti še druge slavne kroglice - kokosove zapeljivke, rafaelo kroglice.



Recept je enostaven, masa je hitro pripravljena, okus pa kot original!

Sestavine (za 54 kroglic):
1 oblat za kroglice (najdete ga tukaj: klik)
 150 ml sladke smetane
100 g bele čokolade (npr. Callebaut: klik )
30 g masla
170 g mešanice za kokosov nadev (dobi se ga v Hofer trgovinah, pri izdelkih za peko)
54 olupljenih mandljev

Za oblivanje in posip:
cca. 250 g bele čokolade
kokosova moka 





V posodo dajte smetano, belo čokolado (nalomljeno na manjše koščke) in maslo. Pri najnižji temperaturi raztopite, vmes mešajte.





 Pustite, da se ohladi. Ročno vmešajte 170 g kokosovega nadeva, da nastane gosta krema.
Napolnite obe polovici oblata. V kremo na eni polovici položite mandlje.



Eno polovico položite na drugo in nežno pritisnite. Ne premočno, da se kroglice ne zlomijo.
Postavimo v hladilnik, da se krema strdi (cca. 1 uro). Ploščo z nožem (najboljše z ''žagica'' nožem, npr. za kruh) razrežite.
Kvadratke nato obrežite z manjšim nazobčanim nožkom, tako da dobite kroglice. Kroglice se bodo držale skupaj. Če pa slučajno katera razpade, pa namažite robove z malo stopljene bele čokolade in pritisnite skupaj.





Stopite belo čokolado. V drugo posodico dajte kokosovo moko.
Kroglice pomočite v belo čokolado in jih nežno povaljajte v kokosovi moki (najboljše tako, da tresete posodico ''sem in tja'' da se kroglica sama povalja v kokosu).
Polagajte na peki papir.



Kroglice postavite v hladilnik , da se strdijo.
Nato pa uživajte!:)




Ni komentarjev:

Objavite komentar