nedelja, 22. november 2015

RAFAELLO KROGLICEPo ustvarjanju ferero kroglic je bilo potrebno narediti še druge slavne kroglice - kokosove zapeljivke, rafaelo kroglice.Recept je enostaven, masa je hitro pripravljena, okus pa kot original!

Sestavine (za 54 kroglic):
1 oblat za kroglice (najdete ga tukaj: klik)
 150 ml sladke smetane
100 g bele čokolade (npr. Callebaut: klik )
30 g masla
170 g mešanice za kokosov nadev (dobi se ga v Hofer trgovinah, pri izdelkih za peko)
54 olupljenih mandljev

Za oblivanje in posip:
cca. 250 g bele čokolade
kokosova moka 

V posodo dajte smetano, belo čokolado (nalomljeno na manjše koščke) in maslo. Pri najnižji temperaturi raztopite, vmes mešajte.

 Pustite, da se ohladi. Ročno vmešajte 170 g kokosovega nadeva, da nastane gosta krema.
Napolnite obe polovici oblata. V kremo na eni polovici položite mandlje.Eno polovico položite na drugo in nežno pritisnite. Ne premočno, da se kroglice ne zlomijo.
Postavimo v hladilnik, da se krema strdi (cca. 1 uro). Ploščo z nožem (najboljše z ''žagica'' nožem, npr. za kruh) razrežite.
Kvadratke nato obrežite z manjšim nazobčanim nožkom, tako da dobite kroglice. Kroglice se bodo držale skupaj. Če pa slučajno katera razpade, pa namažite robove z malo stopljene bele čokolade in pritisnite skupaj.

Stopite belo čokolado. V drugo posodico dajte kokosovo moko.
Kroglice pomočite v belo čokolado in jih nežno povaljajte v kokosovi moki (najboljše tako, da tresete posodico ''sem in tja'' da se kroglica sama povalja v kokosu).
Polagajte na peki papir.Kroglice postavite v hladilnik , da se strdijo.
Nato pa uživajte!:)
6 komentarjev:

 1. Res super stvar ti oblati. Jaz sem jih obrezala z malimi zakrivljenimi škarjicami. Je hitreje kot z nožkom. Za filo sem uporabila Linolado mleko in kokos 4:1. količina 4 oblatov je zmanjkalo v slabi uri. Imam pa ideje za še druge file in ko bo čas bom probala...

  OdgovoriIzbriši
 2. Pozdravljena
  Kaj ko si zmešamo belo čokolado z kokosovim nadevom moramo malo počakat?
  Ker jaz sem imela kar tekočo kremo za kroglice.Kaj kroglice napolnimo do vrha in porabimo vso kremo? Ali nam kreme kaj ostane?

  OdgovoriIzbriši
 3. Nič ni narobe, če je tekoče, se strdi v hladilniku. Porabi se vsa krema oz. polovice kroglic se napolni skoraj do vrha (nekaj prostora je potrebno pustiti, ker tudi mandelj zavzame prostor).

  OdgovoriIzbriši
 4. Kje je možno kupiti oblate za rafaelo?

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdravljeni, oblate najdete tukaj: https://www.dekoracijasladic.si/k/265/Oblati

   lep pozdrav:)

   Izbriši
 5. Ali je še možnost te oblate kje naročiti

  OdgovoriIzbriši