nedelja, 22. november 2015

RAFAELLO KROGLICEPo ustvarjanju ferero kroglic je bilo potrebno narediti še druge slavne kroglice - kokosove zapeljivke, rafaelo kroglice.Recept je enostaven, masa je hitro pripravljena, okus pa kot original!

Sestavine (za 54 kroglic):
1 oblat za kroglice (najdete ga tukaj: klik)
 150 ml sladke smetane
100 g bele čokolade (npr. Callebaut: klik )
30 g masla
170 g mešanice za kokosov nadev (dobi se ga v Hofer trgovinah, pri izdelkih za peko)
54 olupljenih mandljev

Za oblivanje in posip:
cca. 250 g bele čokolade
kokosova moka 

V posodo dajte smetano, belo čokolado (nalomljeno na manjše koščke) in maslo. Pri najnižji temperaturi raztopite, vmes mešajte.

 Pustite, da se ohladi. Ročno vmešajte 170 g kokosovega nadeva, da nastane gosta krema.
Napolnite obe polovici oblata. V kremo na eni polovici položite mandlje.Eno polovico položite na drugo in nežno pritisnite. Ne premočno, da se kroglice ne zlomijo.
Postavimo v hladilnik, da se krema strdi (cca. 1 uro). Ploščo z nožem (najboljše z ''žagica'' nožem, npr. za kruh) razrežite.
Kvadratke nato obrežite z manjšim nazobčanim nožkom, tako da dobite kroglice. Kroglice se bodo držale skupaj. Če pa slučajno katera razpade, pa namažite robove z malo stopljene bele čokolade in pritisnite skupaj.

Stopite belo čokolado. V drugo posodico dajte kokosovo moko.
Kroglice pomočite v belo čokolado in jih nežno povaljajte v kokosovi moki (najboljše tako, da tresete posodico ''sem in tja'' da se kroglica sama povalja v kokosu).
Polagajte na peki papir.Kroglice postavite v hladilnik , da se strdijo.
Nato pa uživajte!:)
2 komentarja:

  1. Res super stvar ti oblati. Jaz sem jih obrezala z malimi zakrivljenimi škarjicami. Je hitreje kot z nožkom. Za filo sem uporabila Linolado mleko in kokos 4:1. količina 4 oblatov je zmanjkalo v slabi uri. Imam pa ideje za še druge file in ko bo čas bom probala...

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljena
    Kaj ko si zmešamo belo čokolado z kokosovim nadevom moramo malo počakat?
    Ker jaz sem imela kar tekočo kremo za kroglice.Kaj kroglice napolnimo do vrha in porabimo vso kremo? Ali nam kreme kaj ostane?

    OdgovoriIzbriši