četrtek, 19. november 2015

FERRERO ROCHER KROGLICE



Pripravili smo slavne kroglice  - recept je enostaven, okus pa zelo zelo podoben originalu!



Sestavine (za 54 kroglic):
80 g lešnikovih napolitank (mi smo uporabili Kraš-eve)
110 g celih lešnikov
180 g Nutelle 
 1 kom. oblatov
 za rafaelo/ferero kroglice (najdete jih tukaj - klik)

za oblivanje:
jedilna čokolada (cca. 150 g)
po želji lahko dodate nekaj koščkov Milka Noissete čokolade (ni nujno)
1 žlica (cca. 15 g) nasekljanih lešnikov




Vklopite pečico na 180 C. Lešnike vsujte na pekač in dajte v pečico za cca. 10 minut, vmes večkrat premešajte. Ko ''kožica'' lešnikov odstopi, jih vzamite iz pečice. Bodite pozorni, ko se lešniki pečejo, da se vam ne zažgejo, ker postanejo grenki. Lešnikom odstranite ''kožico'' (najlažje je tako, da vzamete pest lešnikov in jih drgnete drug ob drugega v dlani).
Lešnike sesekljajte na drobne koščke (lahko ročno ali v sekljalniku).





V skledi zdrobite napolitanke, dodajte lešnike in Nutello. Z rokami dobro pregnetite, da nastane povezana zmes.




Napolnite obe polovici oblatov.






Položite eno polovico na drugo in nežno pritisnite plošči skupaj. Ne premočno, da se kroglice ne zlomijo.




Postavite v hladilnik za 2-3 ure.  
Ploščo z nožem (najboljše z ''žagica'' nožem, npr. za kruh) razrežite.




Kvadratke nato obrežite z manjšim nazobčanim nožkom, tako da dobite kroglice. Kroglice se bodo držale skupaj. Če pa slučajno katera razpade, pa namažite robove z malo nutele in pritisnite skupaj.





Raztopite čokolado in ji primešajte 1 žlico sesekljanih lešnikov. Kroglice pomočite v čokolado in jih položite na peki papir. Pustite, da se strdi (lahko date v hladilnik). 





Kroglice lahko zavijete v zlate papirčke, lahko jih položite v mini posodice za mafine...
Zlate papirčke najdete tukaj: klik











Ni komentarjev:

Objavite komentar