nedelja, 29. november 2015

DOMAČI TOFFIFEEOblati za kroglice se obnesejo tudi za izdelavo ''polkroglic'' in ker so Toffifee bonbončki v tej obliki, smo pripravili recept za domačo verzijo teh malih sladkih grizljajčkov.


Sestavine:
(za 27 tofifejev oz. 1/2 oblata)

15 kom. mehkih karamel (glej sliko - mi smo uporabili Storck karamele, kupljene v Hoferju)
2 žlici sladke smetane
1/2 oblata za kroglice (najdete ga tukaj- klik)
100 g Milka Noisette čokolade
50 ml smetane
30 g Nutelle

celi olupljeni lešniki
temna čokolada (npr. Gorenjka 70%, Hoferjeva...)V posodo dajte karamele in smetano in stopite. Nastala bo gosta karamela.
Toplo karamelo z žličko nanesite v polovičke oblata. Če se vmes karamela strdi oz. je z žličko ne morete nanašati, jo ponovno segrejte. Lešnike prerežite na pol. V karamelo vtisnite polovičke lešnikov.
100 g čokolade Milka Noisette narežite na majhne koščke in dajte v skledico.
Na štedilniku segrejte 50 ml sladke smetane skoraj do vretja.  S smetano prelijte čokolado in mešajte, da nastane enakomerna zmes. Dodajte nutelo in premešajte. Kremo nalijte v vrečko in nanesite v vdolbinice (krema je najprej tekoča, potem se bo strdila).

Postavite v hladilnik, da se strdi.

Stopite temno čokolado in jo nalijte v vrečko za dekoriranje (najdete jih tukaj - klik) . Odrežite majhno konico vrečke in nanesite temno čokolado na vrh vsake polkrogle.
 Postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.Z nazobčanim nožkom razrežemo oblat na kvadrate in nato iz vsakega posebej izrežemo krog.

Toffifee - ji so narejeni!:) 
Če jih pred postrežbo hranite v hladilniku, so boljši. 

1 komentar: