Keksi za ljubitelje kave in čokolade v obliki kavnih zrnc, ki popestrijo vsak piškotni krožnik:)
Sestavine:
500 g mešanice za kekse ((klik) lahko pa uporabite tudi ''osnovni'' recept za kekse -300 g gladke moke, 200 g masla, 100 g sladkorja - v tem primeru izpustite spodaj navedeno maslo in jajce)
150 g masla
1 jajce
20 g arome Mokka (klik)
2 žlički temnega kakava (manj masten kakav v prahu)
temna čokolada za oblivanje (klik)
Zgnetemo testo iz mešanice, masla in jajca. Med gnetenjem dodamo 20 g arome Mokka. Aroma ima prijeten vonj po kavi in praženih lešnikih.
Dodamo še 2 žlički kakava in pregnetemo.
Testo zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik najmanj za 1 uro (lahko tudi čez noč ali dlje).
Iz testa oblikujemo kroglice (cca. 10 g) jih malo sploščimo in s palčko (npr. od lizike, od ražnjičev...) pritisnemo na sredino.
Kekse položimo na pekač obložen s peki papirjem in spečemo. Pečemo jih pri 180 C (ventilacijska pečica 160 C, priporočam uporabo ventilacijskega programa) 7 minut.
Stopimo čokolado in v obliv ''potopimo'' pečena in ohlajena zrna. Če je na sredini preveč čokolade oz. kavna ''črta'' izgine, potegnemo s palčko po sredini zrna tam kjer je vdolbina, tako da ponovno nastane ''črta''.
Skuhajte kavico, povabite koga na obisk in uživajte!:)
Ni komentarjev:
Objavite komentar