četrtek, 01. oktober 2015

Keksi z okusom kave - kavna zrna


Keksi za ljubitelje kave in čokolade v obliki kavnih zrnc, ki popestrijo vsak piškotni krožnik:)




Sestavine:
500 g mešanice za kekse ((klik) lahko pa uporabite tudi ''osnovni'' recept za kekse -300 g gladke moke, 200 g masla, 100 g sladkorja -  v tem primeru izpustite spodaj navedeno maslo in jajce)
150 g masla
1 jajce
20 g arome Mokka (klik)
2 žlički temnega kakava (manj masten kakav v prahu)
temna čokolada za oblivanje (klik)


Zgnetemo testo iz mešanice, masla in  jajca. Med gnetenjem dodamo 20 g arome Mokka. Aroma ima prijeten vonj po kavi in praženih lešnikih.



Dodamo še 2 žlički kakava in pregnetemo.


Testo zavijemo v folijo za živila in damo v hladilnik najmanj za 1 uro (lahko tudi čez noč ali dlje).



Iz testa oblikujemo kroglice (cca. 10 g) jih malo sploščimo in s palčko (npr. od lizike, od ražnjičev...) pritisnemo na sredino.



Kekse položimo na pekač obložen s peki papirjem in spečemo. Pečemo jih pri 180 C (ventilacijska pečica 160 C, priporočam uporabo ventilacijskega programa) 7 minut.




Stopimo čokolado in v obliv ''potopimo'' pečena in ohlajena zrna. Če je na sredini preveč čokolade oz. kavna ''črta'' izgine, potegnemo s palčko po sredini zrna tam kjer je vdolbina, tako da ponovno nastane ''črta''.





Skuhajte kavico, povabite koga na obisk in uživajte!:)





Ni komentarjev:

Objavite komentar