sreda, 14. oktober 2015

CAKEPOPS HALLOWEEN PAJKITeh pajkov pa nihče ne bo preganjal z mize:)Za izdelavo kroglic lahko uporabite poljuben biskvit, jaz sem  uporabila mešanico za brownies, ker nastanejo res sočne, okusne in čokoladne,  hkrati pa dovolj čvrste, da ne padajo iz palčk. 

Maso za izdelavo cakepops si lahko pripravite dan pred izdelavo kroglic. Pa še lažje je, da ni vse naenkrat - en dan spečete biskvit in naredite maso, drugi dan pa oblikujete kroglice in krasite. Kroglo zavijte v folijo in dajte v hladilnik.

Sestavine za cca. 30 pajkov:

360 g mešanice za Brownies (najdete jo tukaj - klik)
2 jajci
40 g masla
75 ml  vode ali mleka (jaz uporabim mleko)

1 vrečko PME črni Candy buttons obliv (najdete ga tukaj -klik)
kakavovo maslo (najdete ga tukaj - klik
namesto kakavovega masla lahko uporabite npr. kokosovo maščobo, Crisco...
palčke za cakepops (najdete jih tukaj - klik
sladkorni okraski oči (najdete jih tukaj - klik)

Mešanico za brownies, jajca, maslo in  mleko miksajte pri nizki hitrosti cca. 3 minute, da nastane gosto testo.


Pecite cca. 40 - 45 minut pri 175 C.
Pečen in ohlajen biskvit nadrobite v skledo, dodajte cca. 100 g smetanovega namaza (npr. Philadelphia, Hoferjev smetanov namaz...) in 25 g čokoladnega namaza (Nutella, Nutoka...)
Maso dajte na hladno, lahko čez noč in naslednji dan nadaljujete.
Iz mase oblikujte kroglice (cca. 20 g). 

V mikrovalovni pečici raztopite črni PME Candy Buttons obliv (v 30 sekundnih intervalih, vmes premešajte). V raztopljen obliv pomočite konice palčk za cakepops in jih zapičite v kroglice.


Ko se obliv na palčki strdi (nekaj minut) lahko pričnete z oblivanjem cakepops. Najlažje je, če Candy Buttons raztopite v veliki kavni skodelici, ker je globoka in bo lažje pomakati cakepopse. Ker je obliv bolj gost, je za lažje oblivanje priporočljivo dodati nekaj, kar ga razredči in naredi bolj ''tekočega''. Jaz sem dodala kakavovo maslo. Zelo malo ga je potrebno dodati (cca. 1/2 žlice na pol vrečke obliva). Lahko dodate tudi kakšno drugo maščobo (kokosovo mast, Crisco...)Pustite, da se obliv strdi.
Na kroglice nalepite sladkorne oči (z zobotrebcem nanesti malo stopljenega obliva na zadnjo stran oči).

Manjkajo samo še nogice:) 
Stopimo nekaj obliva in ga damo v vrečko. Odrežemo konico in na peki papir naredimo oblike nog. Nabrizgajte kar bolj na debelo, da se ne bodo zlomile. Postavite v hladilnik za nekaj časa, da se strdijo. Pritrdite jih na pajke.
Tako, pa so simpatični pajkci pripravljeni!:)


Ni komentarjev:

Objavite komentar