sobota, 13. december 2014

''SHORTBREAD'' MASLENI KEKSI

Recept za krhke maslene kekse, katerih okus poudari sol. Shortbread keksi oz. rezine so angleška oz. škotska poslastica.
Recept je prirejen po receptu, ki je bil objavljen na strani The Guardian.Sestavine (za 15 večjih piškotov):
115 g masla sobne temperature
55 g kristalnega sladkorja
ščep soli
130 g mehke gladke moke
40 g instant pšeničnega zdroba

 Maslo na hitro zmiksajte, da nastane gladka krema.V maslo vmešajte sladkor in sol. V to dodajte presejano moko + zdrob. Na hitro zmiksajte, nato z rokami pregnetite, doker ne nastane testo. Oblikujte ga v valj, zavijte v folijo za živila in postavite v hladilnik, dokler se ne strdi (lahko tudi čez noč).


Segrejte pečico na 150 C. Valj narežite na kroge debeline 1 cm in jih položite na pekač obložen s peki papirjem. Vstavite v pečico in pecite cca. 20 minut oz. dokler ne začnejo rjaveti ob robovih. Ne smejo čisto porjaveti - ko začnejo rjavet robovi, jih vzamite iz pečice.Keksi naj se ohladijo, nato pa jih poljubno okrasite. Lahko jih posujete z rjavim sladkorjem (ko jih vzamete iz pečice,jih po parih minutkah posujte s sladkorjem). Lahko jih pomočite v obliv  - najdete jih tukaj- klik. Na oblivu je posip - nonperlice Božič. Kekse lahko tudi na eni strani v celoti pomočite v obliv in nato nanj položite praznični sladkorni okrasek.
Ni komentarjev:

Objavite komentar