Krhki lešnikovi keksi, ki se kar stopijo v ustih, recept pa ne vsebuje jajc.
Sestavine (za nutelino kremo):
100 m sladke smetane
100 g kvalitetne temne čokolade (npr. Callebaut)
100 g Nutelle
Smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez čokoladne ploščice. Čokolada naj bo v enako velikih in čim manjših koščkih. Zmešamo do gladke mase in umešamo Nutello. Dobili smo kremo, ki jo lahko uporabimo tudi kot nadev za praline, premaz za torte...Če kremo damo v hladilnik se precej hitro strdi. Če se preveč strdi, jo pustimo na sobni temperaturi, dokler ni dovolj mehka za brizganje na kekse.
Sestavine ( za kekse):
125 g masla sobne temperature
60 g presejenega sladkorja v prahu
60 g mletih lešnikov
115 g gladke oz. mehke moke
2 žlici sladke smetane (tekoče, nestepene)
2 žlici sladke smetane (tekoče, nestepene)
Pečico nastavimo na 180 C. Maslo in sladkor miksamo, dokler ne nastane gladka zmes (cca.7 minut).
Dodamo lešnike , presejano moko in sladko smetano. Hitro stepemo do kremaste zmesi. Testo nadevamo v vrečko za dekoriranje , v katero vstavimo nastavek Wilton 6B.
Na pekač obložen s peki papirjem nabrizgamo ''rožice''. Postavimo v pečico in pečemo 7 minut.
Dodamo lešnike , presejano moko in sladko smetano. Hitro stepemo do kremaste zmesi. Testo nadevamo v vrečko za dekoriranje , v katero vstavimo nastavek Wilton 6B.
Na pekač obložen s peki papirjem nabrizgamo ''rožice''. Postavimo v pečico in pečemo 7 minut.
V vrečko za dekoriranje vstavimo nastavek Wilton 21. Uporabimo lahko vrečko za večkratno uporabo. Vrečka je praktična, umijete jo lahko tudi v pomivalnem stroju.
Vrečko napolnimo s čokoladno nutelino kremo, nabrizgamo na polovico piškotov in pokrijemo z drugo polovico piškotov.
Vrečko napolnimo s čokoladno nutelino kremo, nabrizgamo na polovico piškotov in pokrijemo z drugo polovico piškotov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar