torek, 02. december 2014

LEŠNIKOVI NABRIZGANČKI Z NUTELLINO KREMO

Krhki lešnikovi keksi, ki se kar stopijo v ustih, recept pa ne vsebuje jajc.



Sestavine (za nutelino kremo):
100 m sladke smetane
100 g kvalitetne temne čokolade (npr. Callebaut)
100 g Nutelle

Smetano segrejemo skoraj do vretja in jo prelijemo čez čokoladne ploščice. Čokolada naj bo v enako velikih in čim manjših koščkih. Zmešamo do gladke mase in umešamo Nutello. Dobili smo kremo, ki jo lahko uporabimo tudi kot nadev za praline, premaz za torte...Če kremo damo v hladilnik se precej hitro strdi. Če se preveč strdi, jo pustimo na sobni temperaturi, dokler ni dovolj mehka za brizganje na kekse.




Sestavine ( za kekse):

125 g masla sobne temperature
60 g presejenega sladkorja v prahu
60 g mletih lešnikov
115 g gladke oz. mehke moke
2 žlici sladke smetane (tekoče, nestepene)


Pečico nastavimo na 180 C. Maslo in sladkor miksamo, dokler ne nastane gladka zmes (cca.7 minut).


Dodamo lešnike , presejano moko in sladko smetano. Hitro stepemo do kremaste zmesi. Testo nadevamo v vrečko za dekoriranje ,   v katero vstavimo nastavek Wilton 6B.
Na pekač obložen s peki papirjem  nabrizgamo  ''rožice''. Postavimo v pečico in pečemo 7 minut.


V vrečko za dekoriranje vstavimo nastavek Wilton 21. Uporabimo lahko vrečko za večkratno uporabo. Vrečka je praktična, umijete jo lahko tudi v pomivalnem stroju.
Vrečko napolnimo s čokoladno nutelino kremo, nabrizgamo na polovico piškotov in pokrijemo z drugo polovico piškotov.








Ni komentarjev:

Objavite komentar