sreda, 3. december 2014

KEKSI SNEŽAKI

Ideja za popestritev piškotov z vdolbinico -  namesto z marmelado jih lahko napolnite z Easy Colour Melts snežaki:)


Sestavine:

190 g sladkorja
110 g mehkega masla
1 jajce
110 g mascarpone 
300 g moke
1 žlička pecilnega praška
ščep soli

sladkor za ''povaljat''


Z električnim mešalnikom pri srednji hitrosti zmiksamo maslo in sladkor, dokler ne nastane kremasta zmes. Dodamo jajce, mascarpone in vanilijev ekstrakt in dobro zmiksamo. Hitrost zmanjšamo na najnižjo stopnjo in dodamo presejano moko+pecilni prašek in sol. Miksamo, dokler ne nastane enakomerna zmes. Zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik, da se strdi (za nekaj ur, lahko tudi čez noč).

Segrejemo pečico na 180 C. Iz hladilnika vzamemo testo, ga polovico odvzamemo, ostalo pa položimo nazaj v hladilnik in porabimo, ko končamo s prvo polovico.
Iz testa oblikujemo kroglice v velikosti oreha in jih povaljamo v kristalnem sladkorju.


Kroglice razporedimo po pekaču in v njih naredimo vdolbinice. Pri tem si lahko pomagamo z jajčko iz kinder jajčke:) Jajčko pomočimo v sladkor in potisnemo v sredino kroglice.Postavimo v pečico in pečemo približno 7 minut. Takoj ponovno, dokler so še vroči,  naredimo vdolbinice, ker se med peko nekoliko razširijo in dvignejo. Kekse ohladimo.Raztopimo beli Easy Colour Melts obliv. S čajno žličko napolnimo vdolbinice z belim oblivom. Z vsakim keksom nato nežno potolčemo ob pult, da se obliv enakomerno razporedi po vdolbinici (z palcem in kazalcem primemo keks ob straneh in en do dvakrat nežno potolčemo s keksom ob delovno površino).
Pustimo, da se obliv strdi. Oči in usta lahko narišemo z čokoladnim Easy Colour Melts oblivom ali pa s črno kremo za dekoriranje in Wilton nastavkom št. 1 .


Korenček oz. nos lahko naredimo s pomočjo oranžnega Easy Colour Melts obliva.
Obliv je v obliki ploščic, ki jih razrežemo v obliko korenčka. Nekaj ploščic raztopimo in s tem ''prilepimo'' noske na snežake.

Ta- daaaa in naši snežaki so pripravljeni!:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar