sreda, 17. december 2014

ČOKOLADNI FUDGE

Recept za enostaven, hitro pripravljen čokoladni ''fudge'', ki ga lahko uporabimo tudi kot darilo. Kocke okrasimo s prazničnimi okraski, posipi...




Sestavine (za pekač v velikosti približno 20x25 cm):



400 g kondenziranega mleka (mleko mora biti gosto, ne tekoče kot je npr. kondenzirano mleko iz Lidla, lahko je npr. Nestle v konzervi, ki ga lahko kupite v Leclercu)
340 g temne čokolade (npr. Callebaut)
1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta


Pekač obložimo s peki papirjem ali folijo za živila.


V posodi pri najnižji temperaturi mešamo čokolado in kondenzirano mleko, dokler se ne stopita v enakomerno gosto zmes. Odstavimo in primešamo vanilijev ekstrakt.


Maso vlijemo v pekač in pogladimo z lopatko.

 Po želji lahko tudi okrasimo.
Mi smo polovico posuli s pepermint koščki, drugo polovico pa z ''nonpareils'' sladkornimi kroglicami Božič.


Fudge dajte na hladno za najmanj dve uri oz. dokler se ne strdi, nato razrežite na majhne kocke. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar