sreda, 19. november 2014

PRAZNIČNI KARAMELNI BONBONČKI





Recept za okusne mehke karamelne bonbončke, oblečene v čokoladni obliv.



Sestavine: 
300 g rjavega sladkorja
120 ml sladke smetane
80 g masla
1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta
1/ čajne žličke soli
100 g sladkorja v prahu

Pekač v velikosti cca. 20x24 cm obložimo s folijo za živila ali z alufolijo. Robovi naj segajo preko posode, tako da lahko karamelno maso dvignemo iz pekača. Sladkor, smetano in maslo damo v posodo in segrevamo na srednji temperaturi.



 Mešamo, dokler se ne stopi. Počakamo, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo na minimum in kuhamo 15 minut. Vmes samo nekajkrat postrgamo robove posode in malo pomešamo, samo toliko, da preverimo, da se ni prijelo na dno. Nikakor pa ne smemo preveč mešati.
Karamelo odstavimo iz ognja in primešamo vanilijo, sol in sladkor v prahu. 
 Vlijemo v pripravljen pekač in pustimo, da se strdi (najbolje čez noč).


Karamelno maso dvignemo in z ostrim nožem narežemo na koščke. Pri tem bodimo previdni, ker se lahko drobi.



Raztopimo Easy Colour melts obliv - mlečna čokolada in vanj pomakamo karamelne kocke.


Kocke položimo na rešetke, da se obliv strdi. Preden se obliv čisto strdi, na kocke položimo sladkorne okraske Božič.





Lahko jih okrasimo tudi s kakšnimi drugimi prazničnimi okraski:
Božiček in Rudolf, najdete jih tukaj: klik

Gingerbread možiclji: klik



Več prazničnih izdelkov najdete tukaj: klik.








Ni komentarjev:

Objavite komentar