Če želite hitro pripraviti osvežilno in okusno tortico, je tale recept kot nalašč za vas.
Navedene količine zadoščajo za okroglo tortico premera 20 cm:
paket ''bebi'' keksov (Savoiardi keksi, keksi za tiramisu, ladyfinger keksi)
1 dcl soka Fruc (pomaranča-limona)
500 ml sladke smetane
60 ml mlačne vode
V krožnik z robom nalijemo Fruc in v njega pomakamo kekse (cca. 10 sekund na vsaki strani). Kekse zložimo na dno tortnega oboda.
Ročno (z žličko, vilico...) zmešamo 50 g praška za limonino kremo in 60 ml mlačne vode. Stepemo 500 ml sladke smetane. Polovico stepene smetane preložimo v drugo posodo in ji dodamo mešanico vode in praška. Nežno ročno zmešamo.
V krožnik z robom nalijemo Fruc in v njega pomakamo kekse (cca. 10 sekund na vsaki strani). Kekse zložimo na dno tortnega oboda.
Ročno (z žličko, vilico...) zmešamo 50 g praška za limonino kremo in 60 ml mlačne vode. Stepemo 500 ml sladke smetane. Polovico stepene smetane preložimo v drugo posodo in ji dodamo mešanico vode in praška. Nežno ročno zmešamo.
Na kekse namažemo limonino kremo, nato pa drugo polovico stepene sladke smetane, ki ji dodajte malo sladkorja v prahu.
Tortico dobro ohladite v hladilniku (najmanj 2 uri).
Črte na vrhu torte so narejene s pomočjo slaščičarskega ''glavnička''.
Obod torte je okrašen z polovičkami ''bebi'' keksov.
Ni komentarjev:
Objavite komentar