nedelja, 31. avgust 2014

ČOKONUGAT MASCARPONE MINJONI OZ. PETIT FOURS

Po večih poskusih narediti ravno prav kompaktno in hkrati tudi sočno in super okusno testo za rezine mi je končno uspelo, juhu:) Testo je vsestransko uporabno - kot podloga  oz. plasti za torto, rezine, minjone..
Sestavine (za ''običajni''pravokotni pekač v velikosti pečice):
135 g masla
200 g sladkorja
175 g moke
1 žlička pecilnega praška
1/2 žličke sode bikarbone
1/4 žličke soli
2 jajci
2 žlički kvalitetnega vanilijeva ekstrakta ali semena 2 vanilijevih strokov
220 ml pinjenca (1 kozarček - Pomurske mlekarne)

Pečico segrejemo na 175 ˚C.
V eno posodo presejemo moko, pecilni prašek, sodo in sol.
Maslo naj bo segreto na sobno temperaturo (kakšno uro preden začnete s pripravo ga dajte iz hladilnika).Narežemo ga na majhne koščke, dodamo sladkor in stepamo, dokler ne dobimo kremaste zmesi (približno 5 min.) Pri najnižji hitrosti mešalnika dodamo jajca - najprej eno, nato miksamo 1 minuto, nato pa še drugo jajce in miksamo 1 minuto. V maso zlijemo pol kozarčka pinjenca in dobro zmiksamo, nato postopoma dodamo mešanico moke, pecilnega, sode in soli. Na koncu dodamo še preostali pinjenec, 2 žlički vanilijevega ekstrakta in dobro stepamo, da nastane gladko, kremasto testo.


Na pekač od pečice položimo peki papir in nanj nanesemo testo. Pečemo približno 20 minut pri 175 ˚C.
Vzamemo iz pečice in pustimo, da se malo ohladi. Nato primemo za peki papir in obrnemo testo na leseno desko, rešetke za hlajenje ali na drugo površino - tako, da je peki papir zgoraj. Odstranimo peki papir in pustimo testo, da se ohladi.


GANACHE NUGAT KREMA
150 g čokolade
150 g nugata (v pravokotni embalaži med slaščičarskimi izdelki v večjih trgovskih centrih)
150 ml sladke smetane
Ko se testo hladi, naredimo ganache z nugatovo kremo. Ganache naredimo po Aninem receptu (njen blog z izvrstnimi recepti najdete tukaj: http://www.naredilaana.com)
Postopek je enak, le da polovico količine čokolade nadomestimo z nugatom. Torej segrejemo 150 ml sladke smetane skoraj do vretja in jo polijemo po čokoladi, ki jo narežemo na čim manjše koščke. Pustimo kakšno minuto, nato pa dodamo nugat in premešamo. Nugat je bolj mehak, zato ga lahko dodamo kasneje. Kremo damo v hladilnik, dokler ni več tekoča in še ni pretrda, tako da jo bomo lahko nanesli na pecivo.


Ohlajeno ploščo testa prerežemo na pol, da dobimo dve pravokotni plošči. Polovico premažemo z dvema žlicama marelične marmelade (marmelado in žličko vode segrejemo v mikrovalovni pečici).


Nato premažemo z 250 g mascarpone sira......na mascarpone nanesemo ganache nugat kremo.

Pokrijemo z drugo ploščo biskvita in nežno stisnemo skupaj.


Damo v hladilnik, najboljše čez noč.

Naslednji dan poljubno dekoriramo - idej je veliko. Lahko razrežemo na male kvadratke in jih prelijemo s tekočim fondantom, ki ga lahko tudi obarvamo z jedilnimi barvami
Lahko tudi prekrijemo s sladkorno oz.ticino maso .Maso razvaljamo, jo navijemo na valjar in položimo na pecivo. Obrežemo pecivo, da odstranimo odvečno maso in dobimo ravne robove.
Z ostrim nožem narežemo na manjše kvadratke. Z zeleno kremo za dekoracijo in nastavkom 352  nabrizgamo liste.


Na vsak listek položimo kalo ali kakšno drugo rožico.Ni komentarjev:

Objavite komentar