petek, 3. maj 2013

CAKE POPS - TORTICE NA PALČKI


Lotili smo se priprave cakepops oz. tortic na palčki, ki so vedno bolj popularne, saj so priročne za postrežbo, z malo domišljije pa so možnosti njihove priprave neskončne.


Za osnovo smo uporabili čokoladni biskvit za torte Funcakes. Uporabite lahko tudi kakšno drugo testo (npr. za marmorni kolač) ali ostanke kakšnega biskvita.

V multipraktik smo dali razdrobljen čokoladni biskvit, sladko smetano, smetanov namaz in slivovo marmelado. Količine: 1 čokoladni biskvit, spečen v tortnem modelu premera 15 cm, 2 žlici nestepene sladke smetane, 2 žlici smetanovega namaza, 2 žlici slivove marmelade. Za vezivo lahko uporabite tudi kaj drugega, npr. mascarpone, poljuben liker...
Nastala je gosta zmes, ki jo lahko poljubno oblikujemo.Naredili smo nekaj kroglic, nekaj oblik pa smo izrezali s pomočjo modelčkov za piškote (naredimo kroglico, jo malo sploščimo in z modelčkom izrežemo testo). S palčko za cakepopse smo v kroglice in druge oblike naredili luknjico in postavili v hladilnik za 30 minut.
Maso lahko tudi pripravimo zvečer in jo damo čez noč v hladilnik, zjutraj pa oblikujemo kroglice in nadaljujemo postopek.

Uporabili smo rumene Candy melts, ki so še posebej priročni za tople dni, saj v nasprotju s čokolado tudi pri višjih temperaturah obdržijo svojo obliko, se ne topijo.Candy melts smo raztopili v mikrovalovni pečici. Ker je bil preliv kar precej gost, smo ga razredčili s Criscom, rastlinsko mastjo.
Palčko za cakepopse smo pomočili v raztopljen preliv in zapičili v kroglico - tam, kjer smo že prej naredili luknjico. To naredimo zato, da nam cakepopsi ne bodo popadali iz palčk.


Cakepops smo postavili v hladilnik za 30 minut.
Nato smo jih pomočili v raztopljene Candy meltse in pustili, da se preliv strdi. Ni potrebno dajati v hladilnik, saj se preliv iz Candy meltsov lepo strdi na sobni temperaturi.
Ko se je preliv strdil, smo cakepopse okrasili. Metuljčke in opice najdete tukaj, srček, pikapolonica in listki rožice so narejeni iz tičino mase, oči in usta so narisana z Wilton gelom v tubi, oči rožice so iz tičino mase, porisane z jedilnim flomastrom. Pri okraševanju je nešteto možnosti, pustite domišljiji prosto pot!:)
7 komentarjev:

 1. Lušten prikaz!!
  Zanima me, če je potrebno candy melts razredčiti? Ker tega na tujih straneh še nisem zasledila..

  OdgovoriIzbriši
 2. Hej Ana, hvala!
  Jaz sem jih razredčila s Criscom, ker se mi zdi, da je oblivanje lažje, če je obliv bolj tekoč. Ja, mnenja glede tega so različna, nekaterim pa ustreza gostota Candy meltsov in jih ne redčijo.

  OdgovoriIzbriši
 3. Super, sem delila vaso objavo na moji fb strani: https://www.facebook.com/TastyAndTempting pa upam da se se kdo opogumi in jih naredi. Prav lepe so!

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Super, najlepša hvala! Ja, res so krasna ideja, primerni za vse priložnosti, tako za otroške rojstne dneve kot tudi za poroke!

   Izbriši
 4. Pozdravljeni, včeraj sem se malo bolj posvetila tem dobrotam na palčkah. Ideja z modelčki za piškote je super :-) Zanima me če jih lahko pripravim že v sredo, postrežem pa v nedeljo ko bo moja hči praznovala 4 RD. Ali bodo še dobri ali so za takojšno uporabo? Hvala, ALMA

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Pozdravljeni, seveda jih lahko pripravite vnaprej! Candy melts "zaprejo" maso,tako da ostane sveža,preliv pa tudi ostane lep. Lep pozdrav

   Izbriši
 5. Pozdravljeni,seveda jih lahko pripravite vnaprej! Candy melts "zaprejo" maso,tako da ostane sveža, preliv pa tudi ostane lep. Lep pozdrav

  OdgovoriIzbriši