OKRASKI NAREJENI S POMOČJO FOLIJE ZA ČOKOLADO
Lotili smo se izdelave okraskov s pomočjo folije za čokolado.
Uporabili smo folijo za čokolado Simfonija, ki smo jo razrezali na dve polovici.
Polovico folije smo namazali s stopljeno čokolado (cca.80-100 g). Uporabite čokolado, ki ne vsebuje dodanih rastlinskih maščob , ker se čokolada ne bo primerno strdila. Lahko uporabite npr. temno čokolado ali katero izmed teh čokolad v obliki gumbkov, klik - Callebaut. Čokolado lahko stopite v mikrovalovni pečici - vsakih 30 sekund premešajte. Ko je skoraj stopljena, prenehajte s segrevanjem in mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Počakajte, da se čokolada malce ohladi, nato jo nanesite na folijo.
Ko se je čokolada skoraj strdila, smo z modelčki za piškote vtisnili obliko v čokolado in pustili, da se je čokolada popolnoma strdila.
Okraske smo previdno in počasi odstranili iz folije. Vzorec, ki je bil na foliji, se je prenesel na čokolado.
Se vidi, da so papirčki firme Culpitt! Kako lepo držijo barvo!!
OdgovoriIzbrišiFul lepo;)
OdgovoriIzbriši